srijeda, 23. prosinca 2015.

Salvador Dali

Salvador Dali rođen je 11.5.1905. godine u Španjolskoj. On je bio slikar, pisac , dizajner i autor filmova. Bio je najpoznatiji predstavnik slika. Naslikao najpoznatiju sliku Postojanost pamćenja. Surađivao je s brojnim slavnim osobama. Kao što je Walt Disney. Svi su mislili da je Salvador maštovit. Ali iako su to svi za njega mislili imao je potrebu raditi čudne i neshvatljive stvari da bi privukao pozornost na sebe. Umro je 23.1.1989. godine.

Grace Kelly

Grace Kelly rođena je 12.11.1929. godine. Ona je američka glumica i princeza. Bila je    najbolja glumica. 1954. godine dobila je Oscara. Oscara je dobila za glavnu žensku ulogu u filmu Provincijalka. Dobila je i dva zlatna globusa. Zlatne globuse je dobila za najbolju glumicu drame i za najbolju sporednu glumicu. Umrla 14.9.1982. godine. Umrla je u prometnoj nesreći za kada je putovala za Monte Carlo. Neki kažu da je izgubila kontrolu a neki da je dobila srčani udar.

Tenzin Gyatso

Tenzin Gyatso rođen 06/07/1935. Na tibetanskog duhovnog i svjetovnog vođu. Za njega vjeruju da je on reinkarnacija Bude. Da nakon smrti ulazi u novo tijelo. Kada je imao dvije godine proglašen je Tulku trinaesti Dalaj Lama. Godine 1989. dobio je Nobelovu nagradu za mir. Za svoj nenasilnog otpora kineskoj okupaciji. To je ne-nasilan. Oni su uvijek mislili o njemu js najmirnijem čovjeka.

Helen Keller

Helen Kellne rođena je 27.6.1880, u SAD- u. Ona je američka književnica i aktivistica. Obitelj joj je bila časnička. Od djetinjstva je bila slijepa i gluha. Unatoč svemu naučila je sama za sebe brinuti se. Na početku je bilo teško ali s vremenom je uspjela. Pisala je razne citate. Jedan od citata: Ono najbolje i najljepše ne može se dotaknuti pa cak ni vidjeti. To se mora osjetiti srcem. Njene rijeci dirnule su brojne ljude. Umrla je 1.6.1968 godine.